Aktiviteter

soltorget_1_lg

Vinter

När du besöker Stöten finns det massor att hitta på. Under vintern är det backarna, Sälens bästa, som lockar, men det finns mycket annat också. Att bo mitt i backen spar både tid och energi – det blir mer tid över till andra aktiviteter. Turåkning på fjället eller längdåkning i något av de fina spåren ner mot älven rekommenderas. Efter en hel dag i backen och kanske ett varv i elljusspåret, är det extra skönt att sätta sig i någon av våra fyra bastuar som finns i båda husen i Stöten Mitt. Biter kylan för hårt i kinderna kan ett besök på Vattufjäll tina upp dig eller varför inte ”Gamezone” för de yngre.

Söker du ännu mer äventyr, då kanske en fartfylld skotertur upp på fjället kan vara något för dig. Det finns även möjlighet att hyra en skoter för att utforska naturen på egen hand. Det finns flera företag som hyr ut skotrar i Sälen-området, men närmast Stöten Mitt är de som håller till i Stöten (öster om barnbackarna).

Skidorten Trysil i Norge når ni med bil, resan tar bara ca 45 minuter. Här väntar 68 utmanande backar i alla väderstreck. Lite närmare finns Skistars anläggningar i Sälen. Närmast är Hundfjället-Tandådalen som ligger en dryg halvtimme bort.

I Lindvallen finns Experium, Sälens nya upplevelsecentrum. Här hittar du allt från upplevelsebad med vattenrutschbanor och Flowrider (surfmaskin) till bowling, spa-anläggning, lekland och 3D-biograf. Experium har öppet hela året.

Sommar

När sommaren kommer bjuder Stöten på många sköna upplevelser för rekreation och återhämtning. En promenad ner till älven för att prova fiskelyckan är något som många besökare uppskattar. Väljer man att gå åt andra hållet kommer man upp på fjället och får en fantastisk vy över den svenska- och norskafjällvärlden. Glöm inte att ta med dig matsäck och kamera.

Mer tips på aktiviteter

Besök gärna Malung-Sälen turistbyrå för mer förslag, www.salen.se, eller fråga i receptionen, de har många bra tips på vad man kan hitta på.

Vad tycker andra som besökt Stöten?

Här har vi samlat intressanta artiklar och länkar där man kan läsa om vad besökarna tycker om Stöten.

www.freeride.se/skidorter/stoten/