Aktiviteter

soltorget_1_lg

När du besöker Stöten finns det massor att hitta på. Under vintern är det sälens bästa backar som lockar många, men det finns mycket annat också. Att bo mitt i backen spar en hel del energi till att hitta på andra aktiviteter. Längskidåkning på fjället eller längs med något av de fina spåren ner mot älven rekommenderas. Efter en hel dag i backen och ett varv på elljusspåret är det extra skönt att sätta sig någon av våra fyra bastun som finns högst upp i husen. Biter kylan för hårt i kinderna kan ett besök på Vattufjäll tina upp dig.

Söker du kanske ett äventyr ? Då är en fartfylld skotertur upp på fjället kanske något för dig. Det finns även möjlighet att hyra en helt egen skoter för att utforska naturen på egen hand. Det finns flera företag som hyr ut skotrar i Sälen-området, men närmast är de som håller till i Stöten (öster om barnbackarna).

Trysil i Norge når ni med bil, resan tar bara 45 minuter. Här väntar 68 utmanande backar i alla väderstreck. Lite närmare finns resten av Skistars anläggningar i Sälen. Närmast är Hundfjället-Tandådalen som finns en dryg halvtimme bort.

I Lindvallen finns Experium, Sälens nya upplevelsecentrum. Här hittar du allt från upplevelsebad med vattenrutchbanor och Flowrider (surfmaskin) till bowling, spa-anläggning, lekland och 3D-biograf. Experium har öppet hela året.

När sommaren kommer bjuder Stöten på många sköna upplevelser för rekreation och återhämtning. En promenad ner till älven för att prova fiskelyckan är något som många besökare uppskattar. Väljer man att gå åt andra hållet kommer man upp på fjället och får en fantastisk vy över den svenska- och norskafjällvärlden. Glöm inte att ta med dig matsäck och kamera.

Besök gärna Malung-Sälen turistbyrå för mer förslag, www.salen.se, eller fråga i receptionen, de har många bra tips på vad man kan hitta på.

Vad tycker andra som besökt Stöten?

Här har vi samlat intressanta artiklar och länkar där man kan läsa om vad besökarna tycker om Stöten.

www.freeride.se/skidorter/stoten/