Välkommen till Stöten Mitt

Stöten Mitt är en bostadsrättsförening bestående av 216 lägenheter. Samtliga lägenheter ägs av privatpersoner där flera har valt att hyra ut sina lägenheter de veckor de inte används av ägaren själv. Lägenheterna har en standardutrustning men beroende på ägarens val kan det finnas variationer.

Säkerhet

Utrymningsplan med nödutgångar uppmärkta sitter i hallen i varje lägenhet, vänligen ta del av denna.

För att ha säkra utrymningsvägar i händelse av brand är det förbjudet att ha skidor, pjäxor, snowracer, barnvagn eller andra föremål placerade i korridoren. Särskilt viktigt är det att ha fria utrymningsvägar i slutet av alla korridorer, där nödutgångarna finns. Endast barnvagnar och rullatorer får placeras i entrén, dock på sådant sätt att de inte hindrar fri passage.

Barn brukar gilla att springa i korridorerna i Stöten Mitt, men uppmana dem att vara försiktiga eftersom lägenhetsdörrarna öppnas utåt.

Att tänka på när du bor i Stöten Mitt

Minimera energiförbrukningen. Vi ber er som är gäster att tänka på hur ni använder lägenheten ur energisynpunkt. Vi lever i en tid då klimatet hotas och dessutom är elen väldigt dyr just nu, men tillsammans kan vi få ner el-och energianvändningen. 

I linje med vår miljöpolicy ber vi er tänka på följande:

  • Duscha kortare tid 
  • Släck lamporna när du lämnar lägenheten
  • Använd diskmaskinen istället för att handdiska med rinnande vatten 
  • Använd inte torkskåpet i onödan
  • Håll dörrar och fönster stängda så att inte kylan kommer in i lägenheten 

Vi är en rökfri förening. Rökning är inte tillåtet inomhus, på balkongerna eller precis utanför entréerna.

Vi sorterar våra sopor. Kompostpåsar finns i entréerna. Sopkärl för kompost och hushållsavfall finns på parkeringen vid Stöten Mitt nedre, i hörnet mot Soltorget/Vargy Express. Behållare för plast, papp, metall, glas och pant finns vid affären.

Visa hänsyn till de med allergier. Pälsdjur får endast vara i de lägenheter som är klassade som djurtillåtna. Gemensamma utrymmen är djur-och nötfria.

Vid matlagning: Vrid på timervredet för att öppna spjället, spiskåpan har ingen fläkt men timern är kopplad till husets centralstyrda fläkt. Öppna INTE dörren ut i korridoren för att ventilera.

Visa hänsyn till andra gäster. Lugn och ro ska råda kl. 22:00-07:00

Allmän info

Det finns skidförråd till alla lägenheter där du kan förvara skidor och snowboard, nyckel är densamma som till lägenheten. Skidförråden finns antingen i bottenplan eller utanför fastigheten.

I alla lägenheter finns en pjäxtork som kan bli överhettad, det beror oftast på att det hänger kläder över torken.

Service

Till er hjälp under er vistelse finns vår vaktmästare Danius och husfru Roma. De ansvarar för gemensamhetsutrymmena men har bra koll på det mesta och kan lotsa er vidare om ni har frågor. De är på plats söndag-fredag 08:00-17:00 och nås enklast via mail stotenmitt@telia.com som läses flera gånger per dag. 

Har ni frågor som rör lägenhetens interiör, om något går sönder eller om ni saknar något i lägenheten samt om ni har synpunkter på städning eller frågor gällande er bokning hänvisar vi till Stötens huvudreception tel: 0280-75 000

Om ni upplever att andra gäster missköter sig eller stör övriga boende finns ett direktnummer till Störningsjour tel: 079-3374028. De kan kontaktas dygnet runt och ska infinna sig på 15 minuter.

Stötens Mitt har ett fantastiskt läge med placering mitt i backen, SKI-IN, SKI-OUT.
Vi önskar er en fin skidsemester och hoppas vi snart ses igen.

Styrelsen, Stöten mitt.

Ladda ner Informationsbroschyren här: